Preuzimanje Dejli njuza ni za dolar

Američka kablovska kompanija Kejbl vižen planira da odustane od ponude za preuzimanje njujorškog lista Dejli njuza.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2015.

19:48

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kompanija, naime, smatra da je potrošila isuviše vremena na analizu potencijalnog ugovora o preuzimanju njujorškog tabloida otkako je u martu najavila ponudu od jednog jedinog dolara, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa detaljima pregovora

Kejbl vižen, u čijem je vlasništvu njujorški list Long ajlend (Long Island), nije našao za shodno da plati čak jedan dolar za NJujork Dejli njuz, zbog lošeg finansijskog stanja i perspektiva tog lista, izjavio jedan neimenovani izvor.

Čak i slučaju da Kejbl vižen kupi štampariju tog lista, kompanija bi i dalje bila na gubitku. Rok za dostavljanje konačnih ponuda za preuzimanje njujorškog tabloida je naredna nedelja.

Njujorški medijski magnat Mortimer Cukerman je u februaru saopštio da razmatra prodaju lista, nakon čega je angažovao savetničku kompaniju Lazard da pomogne u tom procesu.

Među ponuđačima koji i dalje ostaju u igri su DŽimi Finkelstajn, vlasnik vašingtonskog lista "Hil", DŽon Kacimatidis i jedan neimenovini mogul iz sektora nekretnina, prema tvrdnjama jednog neimenovanog izvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: