Šta će SAD ponuditi Grcima za gas?

Specijalni izaslanik američkog Stejt departmenta Amos Hohstajn sastaće se sa grčkim ministrom za energetiku kako bi razgovarali o alternativi Turskom toku.

Svet

Izvor: B92

Petak, 08.05.2015.

10:26

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Na ovom sastanku, koji će se održati na Hohstajnovu inicijativu, raspravljaće se o energetskim temama koje su u obostranom interesu", navodi se u saoopštenju koje je prenela ruska agencija RIA novosti.

Ministar energetike SAD Ernest Monis prethodno je izjavio da SAD planiraju da predstave Grčkoj alternativni gasovod koji bi išao od Azerbejdžana, dok bi prema tvrdnjama grčkog ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa, ovaj gasovod mogao ići i preko teritorije Bosne i Albanije.

Kako podseća RIA novosti, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija voljna da finansira gradnju gasovoda Turski tok preko teritorije Grčke.

Putin je u aprilu izjavio da bi ulaskom u ovaj projekat Grčka postala jedan od ključnih centara za distribuciju gasa u Evropi, kao i da bi zaradila na stotine miliona evra godišnje od provizija za tranzit gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: