Miler ugovorio: Turski tok od 2016.

Turski tok će početi sa radom u decembru 2016. godine, rekao je šef Gasproma Aleksej Miler.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

14:35

Default images
Foto: Beta/AP

“Sporazumom je dogovoreno da će puštanje u operativan rad i početak isporuke gasa preko Turske biti 2016. godine”, rekao je Miler.

Sporazum između Turske i Rusije potpisali su Miler i turski ministar energetike i prirodnih resursa Taner Jildiz tokom današnjeg sastanka.

Izgradnja ovog gasovoda dogovorena je u decembru 2014. godine. Gasovod sa godišnjim kapacitetom od 63 milijarde metara kubnih trebalo bi da zameni Južni tok, koji je suspendovan zbog stava EU, piše Raša tudej.

Vest da je zvanična Ankara pristala da isporuka gasa ruskog gasa krene za godinu dana, dolazi nakon jučerašnjeih pisanja ruskih medija da je izgradnja dugo najavljivanog gasovoda "Turski tok" odložena jer ruski "Gasprom" i turska državna kompanija "Botas" nisu mogli da se dogovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: