Grčka za sada platila ratu MMF-u

Grčka je vratila 200 miliona evra duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), saopštili su izvori bliski grčkom Ministarstvu finansija.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

11:45

Default images
Foto: Thinkstock.com

Iako ima finansijskih problema zbog kašnjenja u zaključivanju sporazuma sa svojim kretidorima o daljoj pomoći, Grčka je uspela da u nekoliko navrata isplati delove duga MMF-u.

"Tranša zajma biće isplaćena danas", izjavio je rano jutros predstavnik grčkog ministarstva Dimitris Mardas, nakon čega je novac, sat vremena kasnije, isplaćen.

Narednu tranšu zajma od oko 750 miliona evra, Grčka treba da isplati MMF-u 12. maja. Izvori bliski grčkoj vladi rekli su Frans presu da će i taj novac biti isplaćen na vreme.

Grčka je u dužničkoj krizi i pregovora s kreditorima, treba da sprovede reforme kako bi od kreditora dobila poslednju tranšu finansijske pomoći od 7,2 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: