Uprkos tragediji, Lufthanza u plusu

Nemačka Lufthanza saopštila je da se u prvom kvartalu vratio na put profita, pre svega zahvaljujući uspešnom poslovanju filijala Svis i Lufthanza kargo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

10:51

Default images
Foto: Tanjug

Kompanija je u tri meseca zaključno sa martom ostvarila neto zaradu od 425 miliona evra u odnosu na gubitak od 252 miliona evra iz istog perioda lane, prenosi agencija Frans pres.

"Svi poslovni sektori su evidentirali bolje rezultate. Pre svega, Svis i Lufthanza kargo", rekla je finansijska direktorka kompanije Simone Mene.

Prihodi Lufthanze su u datom periodu porasli 7,9 odsto na 6,97 milijardi evra. Mene je dodala da grupacija predano radi na jačanju medjunarodne konkurentnosti u svim segmentima poslovanja.

Lufthanza pokušava da postigne sporazum sa svojim pilotima oko propisa koji se tiču prevremenog penzionisanja, nakon više štrajkova letača tokom prošle godine koji su uticali na poslovne rezultate kompanije.

Lufthanzu je 24. marta ove godine teško pogodio pad aviona lou kost kompanije u njenom vlasništvu, "Džermanvingsa", kada je poginulo 144 putnika i šest članova posade pošto se srušio u Alpima u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: