Tetra pak - rast u teškoj godini

Švajcarska kompanija Tetra pak ostvarila je u 2014. godini prodaju vrednu 10,9 milijardi evra, za 1,7 procenata više nego u godini ranije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:56

Default images
Foto: Tetra pak

Kako se navodi u saopštenju, u veoma izazovnoj godini u kojoj je globalni BDP dodatno oslabio a konkurencija u sektoru ambalaže za tečnu hranu ojačala, Tetra pak je ostvario snažan rast kapitalne opreme i tehničke prodaje što je pomoglo da se uravnoteži razočaravajuća godina za ambalažni materijal.

Tetra pak podseća i da su 2014. godine lansirani novi proizvodi za preradu i pakovanje, među kojima i uvođenje prvog kartonskog pakovanja na svetu koje je u potpunosti napravljeno od organskih materijala, kombinujući karton sa plastikom dobijenom od šećerne trske, umesto od nafte ili gasa.

Tetra Pak je vodeća svetska kompanija za proizvodnju rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda. Ima više od 23.000 zaposlenih u preko 80 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: