Volmart se posvećuje tržištu Kine

Američki trgovinski lanac Volmart povećava investicije u Kini i planira da do 2017. godine otvori 115 novih prodavnica, koje će zaposliti 30.000 radnika.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

20:00

Default images
Foto: Beta/AP

Kako je objavio Market voč, kompanija je ranije saopštila o planovima da poveća broj prodavnica u Kini sa 400 na 480 do 2016. godine. Volmart takođe namerava da ove godine uloži 370 miliona juana (59,6 miliona dolara) u rekonstrukciju prodavnica.

Pore toga, kompanija planira da u skorije vreme pokrene mobilnu aplikaciju koja će povezivati prodavnice s odeljenjem elektronske trgovine Volmarta u Kini - jihaodian (Yihaodian). To će omogućiti kupcima da naruče robu preko interneta sa isporukom u prodavnicama Volmarta.

Trgovinski lanac namerava da aktivno proširi svoje operacije na tržištu Kine, koje je za njega jedno od ključnih i planira da osvoji udeo na tržištu od kineske konkurencije.

Prodaja Volmarta u Kini u četvrtom finansijskom tromesečju završenom 31. januara 2015. godine smanjena je 0,7 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine, navodi Market voč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: