"Spas za UKR - legalizovanje droge"

Ukrajinska ekonomija je na ivici kolapsa, a ser Ričard Branson ima ideju kako da Kijev popuni rupe u budžetu – legalizacijom droge.

Svet

Izvor: B92

Subota, 02.05.2015.

13:03

Default images
foto: Getty Images

Osnivač kompanije Virdžin Galaktik je studentima na Univerzitetu u Kijevu rekao da se svet već 50 godina bori protiv droge, da Ukrajina ima jedan od najgorih rezultata na svetu, te da bi to moglo da se iskoristi kao način za priliv novca u budžet.

“Rečeno mi je da se Ukrajina veoma teško bori sa drogom. Vi se borite za svoju slobodu, a što se tiče droge, bolje da novac od trgovine drogom ulazi u budžet nego da ide u džepove kriminalaca“, naveo je Branson.

On je naveo da je oko 300.000 ukrajinskih državljana zavisno od narkotika i savetovao da bi trebalo legalizovati marihuanu, navodeći primer Portugala gde su narkotici dekriminalizovani.

U toj zemlji postoje klinike za zavisnike od narkotika gde oni mogu da se “posluže“ čistim špricevima i metadonom, što Portugal košta 60% manje nego da ih sprovodi u zatvore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: