Moskva Kipru: Prvo kontrola pa uvoz

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor vrši inspekciju kiparskih preduzeća, zainteresovanih za izvoz svojih proizvoda životinjskog porekla

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

14:51

Default images
Foto: Thinkstock.com

Proizvodi životinjskog porekla namenjeni su za izvoz u članice Evroazijske ekonomske unije.

"Prema prethodno postignutim dogovorima, stručnjaci Roseljhoznadzora će, počev od danas, vršiti inspekciju kiparskih preduzeća koja su zainteresovana za izvoz svojih proizvoda životinskog porekla u članice Evroazijske ekonomske unije", navodi se u saopštenju za javnost tog ruskog regulatornog organa.

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor dodaje da će inspekcija trajati do 30. aprila 2015. godine.

Ruski Tas je nešto ranije javio da će na zahtev Grčke, Kipra i Mađarske, Roseljhoznadzor sprovesti inspekciju poljoprivrednih gazdinstava koja se bave stočarstvom u tim zemljama, s ciljem ubrzanja procesa snabdevanja u slučaju ukidanja ruskog embarga na uvoz hrane iz članica Evropske unije, ali i Kanade, SAD, Norveške i Australije, koji je uveden 8. avgusta 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: