Bild: Grčka bez para, bankrot blizu

Šef grčke vlade Aleksis Cipras, kako prenosi "Bild", pokušava da ubedi vrh EU da pruže novu pomoć Grčkoj kojoj, kako se navodi, za dve sedmice preti bankrot.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.04.2015.

12:50

Default images
Foto: Thinkstock

"Vlada (Grčke) nema više para, državni bankrot preti u naredne dve sedmice", navodi ovaj tabliod i prenosi izjavu jednog diplomate iz EU da u Grčkoj "gori i da oni nemaju ni kap vode" da ugase požar.

"Situacija je više nego dramatična", rekao je diplomata iz EU i upozorio da Grčka ne može da vraća kredite i da nije jasno da li će i penzije i plate moći u potpunosti da isplati.

Cipras i nemačka kancelarka Angela Merkel su se sinoć u telefonskom razgovoru, prema zvaničnicima grčke vlade, dogovorili da održavaju kontakt tokom pregovora izmedu Grčke i njenih poverilaca kako bi postigli sporazum o grčkom dugu.

U telefonskom razgovoru Merkel i Cipras su izrazili zajedničku želju za stalnom komunikacijom tokom čitavog procesa pregovora kako bi se uskoro našlo povoljno rešenje, rekao je zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, prenosi Rojters.

Na sastanku ministara finansija evrozone u Rigi posvećenom Grčkoj ovog vikenda, izražena je nada da će kritike upućene sa tog skupa ubrzati proces reformi koje Atina treba da sprovede kako bi dobila spasonosnih 7,2 milijardi evra kredita iz međunarodnog paketa pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: