Grci žele dogovor sa poveriocima

Gotovo 72 odsto Grka želi da njihovi lideri postignu dogovor sa poveriocima.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.04.2015.

16:10

Default images
Foto: Thinkstock.com

Tek nešto više od 23 procenata podržava odvajanje od EU i samo njih 20 odsto bi volelo da umesto evra u novčanicima imaju ponovo drahmu, pokazuju rezultati najnovije ankete koja je objavljena.

To su rezultati istraživanja koje je danas objavljeno u grčkom listu To Vima, preneo je AFP.

Čak 73 odsto anketiranih kažu da žele da zadrže evro, dok je samo nešto više od 20 procenata ispitanika za vraćanje drahme, prenosi agencija.

Anketa je sprovedena 21. i 22. aprila i obuhvatila je 1.007 ispitanika.

Na sastanku ministara finansija evrozone u Rigi posvećenom Grčkoj juče je izražena nada da će kritike upućene sa tog skupa ubrzati proces reformi koje Atina treba da sprovede kako bi dobila spasonosnih 7,2 milijardi evra kredita iz međunarodnog paketa pomoći.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je,na sastanku evrogrupe u Rigi da između Atine i evropskih partnera još postoje nesuglasice koje moraju biti premošćene, ali da će dogovor biti ubrzo postignut, jer je to, kako kaže, jedina opcija koju Grčka ima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: