Između Rusa i Kineza 200 mlrd. $

Kina i Rusija mogu dostići međusobnu trgovinsku razmenu od 200 milijardi dolara do 2020. godine, izjavio je direktor odeljenja za evroazijske poslove Ling Dji.

Svet

Izvor: Beta

Subota, 25.04.2015.

11:25

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Prošle godine smo dostigli rekordnih 95 milijardi dolara. Naš cilj da 2015. dostignemo 100 milijardi dolara, i 200 milijardi dolara do 2020. veoma je ambiciozan",Ling Dji preneo je TAS S.

On je dodao da su planovi i ciljevi o kojima su se dve strane dogovorile, prema njihovim procenama, veoma realni.

Ling đi je rekao da će razvoj energetskog sektora i novi "ugovori o gasu i povećanje snabdevanja sirovom naftom iz Rusije" pomoći da se udvostruči promet između dva suseda.

Drugi važni faktori, kako je dodao, biće razvoj kineske prerađivačke industrije, zajedničko snabdevanje poljoprivrednim proizvodima i sprovođenjem nekoliko velikih projekata i izgradnjom poljoprivredne infrastrukture.

"Razrađen je program investicija. Smatramo da ruska vlada preduzima efikasne mere za poboljšanje investicione klime", rekao je Ling đi, dodajući da na kineske investitore utiče i pad stope rasta ruske ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: