Grčka banka otpisuje građanima dug

Grčka Pireus banka će građanima Grčke otpisati dugovanja po osnovu kreditnih kartica i zajmova u vrednosti do 20.000 evra.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

09:39

Default images
Foto: Thinkstock.com

Međutim, dug će biti otpisan samo onim građanima koji se kvalifikuju za dobijanje pomoći, predviđenu novim zakonom levičarske vlade o smanjenju dužničkog tereta za siromaštvom pogođene zajmoprimaoce, saopštila je ta banka.

Osim toga, Pireus banka će otpisati i kamate po osnovu hipotekarnih kredita, ali nije precizirala koliko bi ljudi moglo imati koristi od ove mere, prenosi Rojters.

Od izbijanja dužničke krize, Grčka je dobila dva paketa pomoći od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda u vrednosti od 240 milijardi evra. Zbog programa mera štednje, nametnutog Atini u zamenu za dobijanje pomoći, svaki četvrti pojedinac u Grčkoj je ostao bez posla, dok je na hiljade njih suočeno sa problemom otplate duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: