Kolaps u Evropi, štrajkuje prevoz

Saobraćaj u glavnom gradu Belgije biće u prekidu zbog štrajka radnika javnog prevoza, učitelja i poštara. I u Berlinu milioni putnika u problemu zbog štrajka.

Svet

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 22.04.2015.

09:57

Default images
Foto: Beta/AP

Saobraćaj u glavnom gradu Belgije će biti u prekidu zbog štrajka radnika nacionalne železnice, autobuskog prevoza i metroa, nezadovoljnih merama štednje.

Jednodnevni štrajk zaposlenih u javnom sektoru trajaće do ponoći.

Međunarodni vozovi Eurostar prema Briselu takođe danas neće saobraćati, ali će veza između Londona i Pariza normalno funkcionisati.
Foto: Beta/AP
Neće ići ni brzi vozovi Talis ka Amsterdamu, Kelnu i Parizu.

Vazdušni saobraćaj u Briselu neće biti poremećen, mada će sam dolazak do aerodroma biti otežan.

U štrajku učestvuju i poštari, prosvetni radnici i neke policijske i vatrogasne službe.

Mađinovođe štrajkuju, pogođeni milioni putnika

Foto: Beta/AP
I nemačke mašinovođe u borbi za povećanje zarada od pet odsto i smanjenje radnog vremena za sat nedeljno, uz ograničenje prekovremenog rada, stupili su od noćas u 43- časovni štrajk, kojim su, kako prenose nemački mediji danas, pogođeni milioni putnika.

U nadregionalnom saobraćaju će, umesto 805, biti angažovano 244 voza, a trenutna situacija je, prema informacijama iz nemačke železnice stabilna. Kada je reč o regionalnom i lokalnom saobraćaju, očekuje se da će danas i sutra, u vreme štrajka, saobraćati od 15 do 60 odsto vozova. Kada je reč o teretnom saobraćaju, mediji navode da će tu štrajk, čija je osnova desetomesečni konflikt u dogovoru o tarifi između železnice i sindikata, trajati do petka pre podne.

Ovo je po redu sedmi štrajk mašinovođa u desetomesečnoj borbi za bolje uslove rada, podsećaju mediji i prenose procene privrednika da će štete od štrajka biti milionske i da će on posebno pogoditi nemački istok. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: