Vijetnam se otvara za strane banke

Vijetnamska vlada uskoro će omogućavati stranim bankama da povećaju udele u kapitalu domaćih banaka sa dosadašnjih maksimalno dozvoljenih 30 odsto.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

15:23

Default images
Foto: Thinkstock

Po odluci vlade iz Hanoja, granica od 30 odsto učešća stranog kapitala koja se do sada odnosila na sve vijetnamske firme biće podignuta na 50 odsto, saopštio je vijetnamski premijer, Ngujen Tan Dung, u prisustvu predsednika japanske banke Tokjo-Mitsubiši UFJ, Nobukija Hirana, koji ima 19,73 odsto kapitala u Vijetnamskoj banci.

Ograničenja u udelu stranog kapitala u vijetnamskim firmama bile su obeshrabrujuće za strane kompanije koje nisu imale interesa da drže manjiske udele u preduzećima bez mogućnosti bilo kakve kontrole, navodi francuska agencija.

"Nova politika o stranom ulaganju pomoći će razvoj tržišta, jer bi sa došadašnjom granicom od 30 odsto vijetnamske banke ostale izvan interesne sfere finansijskih investicija", objasnio je vijetnamski analitičar Trin Hoaji Ksijang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: