"Mistral" traži put do Rusije

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Francuska nastavlja pregovore sa Rusijom oko isporuke nosača helikoptera "Mistral".

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.04.2015.

15:49

Default images
Foto: Beta/AP

"Mi pregovaramo kako bi pronašli izlaz iz krize", rekao je Oland za francusku televiziju "Kanal plus".

Francuski predsednik je rekao da će o ugovoru vrednom 1,2 milijarde evra razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kada se dvojica lidera sastanu u petak u Jermeniji, prenele su agencije.

Francuska je suspendovala isporuku prvog od dva ratna broda Moskvi u novembru prošle godine u jeku zaoštravanja međunarodnih sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Putin je prošle sedmice odbacio odbijanje Francuske da isporuči brod, ali je rekao da očekuje da isplaćeni novac bude refundiran.

"Naravno da je neisporučivanje brodova prema validnom ugovoru loš znak, ali sa stanovišta podrške našim odbrambenim kapacitetima, da vam iskreno kažem, to nema nikakvog značaja", rekao je ruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: