Ikea: Za nas sankcije ne važe u RUS

Švedski trgovinski lanac Ikea planira da investira dve milijarde evra u razvoj i izgradnju novih prodavnica u Rusiji do 2020. godine.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2015.

13:17

Default images
Foto: Beta/AP

Zapadne kompanije izgleda da sve više pokazuju interes za rusko tržište.

Tako, švedski trgovinski lanac IKEA planira da investira dve milijarde evra u razvoj i izgradnju novih prodavnica u Rusiji do 2020. godine, rekao je Rojtersu predstavnik kompanije Džon Tegner.

Poznati američki investitor Džim Rodžers je rekao da je Rusija je jedna od retkih zemalja koja ima nizak javni dug i velike rezerve kao i da je ruska berza dobro poslovala ove godine.

Prema njegovim rečima, sve više i više investitora ponovo počinje da prati tamošnje uslove za investicije, uprkos sankcijama.

Tagner takođe napominje da je za Ikeu Rusija jedna od najperspektivnijih tržišta. A pored Rusije za kompaniju su značajna i tržišta Kine, Švedske i Poljske.

Broj onih koji posećuju Ikeine prodavnice porastao je prošle godine za dva odsto, uprkos usporavanju svetske privrede zbog činjenice da kompanija zauzima segment koji nudi niske cene, rekao je Tegner.

Od 2001. godine broj Ikeinih prodavnica, koji se nalaze u 13 evropskih zemalja i u Kini, povećao se na 58.

Na globalnom nivou Ikea planira da investira oko 3 milijarde u izgradnju novih prodavnica, uključujuči i ulaganja u Rusiju i Kinu, i to sve u narednih 5 do 7 godina.

Otvaranje prve sledeće nove prodavnice, koju Ikea zvanično najavljuje, planirano je za 2018. godinu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: