Železnica "spaja" Ruse i Nemce

Predsednik kompanije Ruske državne železnice Vladimir Jakunjin založio se za jačanje i proširenje saradnje Rusije i Nemačke na polju železnica.

Svet

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

19:57

Default images
Foto: Thinkstock.com

Jakunjin je, na okruglom stolu u Berlinu u organizaciji Rusko-nemačke trgovinske komore, ukazao na primere uspešne saradnje između Ruskih železnica i nemačkih firmi kao što su Simens, Dojče ban, Knor-Brems i Foslo, navodi se u saopštenju Ruske državne železnice.

"Danas, zahvaljujući saradnji sa Simensom i ruskim partnerima, imamo najveću proizvodnju lokomotiva u Uralu", rekao je Jakunjin.

Predsednik Ruskih železnica poručio je da saradnja između kompanija dve zemlje nije ograničena samo na kupovinu voznog parka i drugih proizvoda za železničku industriju, već uključuje i ciljeve lokalizacije proizvodnje u Rusiji, uvođenje novih tehnologija, razmenu iskustava, obuku i otvaranje novih radnih mesta za visoko kvalifikovani personal.

On je takođe istakao značaj saradnje između Rusije i Nemačke u svetlu transporta robe iz Azije u Evropu. "Imajući u vidu globalnu ekonomsku krizu i vreme potrebno da se isporuči roba morem, kontinentalne rute koje povezuju istok i zapad sve su konkurentnije", predočio je Jakunjin.

Jedna od tema okruglog stola bila je i izgradnja visokobrzinske pruge u Rusiji i prilike za inostrane kompanije da učestvuju u tom projektu. Učesnici dijaloga složili su da ruske i nemačke firme već decenijama sarađuju kao pouzdani partneri i da je istoriju takve saradnje potrebno nastaviti.

U poslovnom dijalogu, pod nazivom "Nemačko-ruska ekonomska saradnja: Razvoj infrastrukture i implementacija projekata u železničkoj industriji", održanom 14. aprila u Berlinu, učestvovali su lideri ruskih kompanija i nemačkih firmi zainteresovanih za ulazak na rusko tržište, navode u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: