Virlpul ulaže i otpušta u Indesitu

Američki proizvođač bele tehnike, Virlpul, koji kupio italijansku kompaniju Indesit, namerava da uloži 500 miliona evra u okviru programa restrukturiranja.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 17.04.2015.

16:18

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ovo ulaganje u naredne četiri godine dovešće i do zatvaranja određenih pogona koji će rezultirati iskazivanjem tehnološkog viška od 1.350 zaposlenih.

U julu 2014. godine, prilikom kupovine Indesita, Virlpul je najavio plan za ukidanje 950 radnih mesta, a tom broju će sada biti pridodato još 400.

Italijansko Ministarstvo industrije je pozdravilo investicioni plan Virlpula, kojim je predviđeno da se u tu zemlju vrati proizvodnja koja je ranije bila izmeštena u Kinu, Poljsku i Tursku, ali se snažno usprotivilo ukidanju radnih mesta, preneo je Rojters.

Menadžment Virlpula će 20. aprila razgovarati sa predstavnicima sindikata o svom programu restukture, pre svega o zatvaranju pogona u Karinaru (Carinaro), u blizini Napulja, uz ukidanje 800 radnih mesta.

Metalurški sindikat Fim, koji je prisustvovao sastanku predstavnika italijanskog ministarstva industrije i čelnika Virlpula, saopštio je da će proizvodnja mikrotalasnih pećnica biti prebačena iz Kine u Kasinetu (Cašinetta), severno od Milana, a proizvodnja grejnih ploča za šporete iz Poljske u Fabrijano, u centralnom delu Italije.

Proizvodnja mašina za sušenje veša, koja se sada obavlja u Turskoj, biće preseljena u Komunancu (Comunanza), takođe u centralnom delu Italije, dok će se mašine za pranje veša izrađivati u Napulju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: