Alabar ostao, akcije Emara u nebo

Akcije kompanije Emar dostigle su tromesečni maksimum nakon što je prvi čovek te kompanije iz Dubaija, Muhamed Alabar, reizabran na mesto predsednika.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

10:29

Default images
Foto. Vlada Srbije

Akcije Emara skočile su pet odsto, na najviši nivo od 19. januara ove godine, a zahvaljujući tom rastu na četvromesečni maksimum skočio je i glavni indeks berze u Dubaiju.

Alabar je ponovo izabran za predsednika kompanije Emar u sredu, čime su okončane višemesečne spekulacije da bi osnivač kompanije mogao da odstupi sa tog mesta.

Akcionari su odlučili i da Upravni odbor bude smanjen sa 11 na 10 članova i odobrili Upravi da zadrži učešće u drugim kompanijama za nekretnine.

"Investitori su odahnuli jer nije bilo promena u top menadžementu. Emarov biznis model i dalje deluje zdravo i procene ostaju atraktivne", izjavio je jedan analitičar iz Dubaija.

Inače, profit Emara trebalo bi da pređe milijardu dolara ove godine.

Alabar je kazao da Emar ima velike planove na tržištu nekretnina u Dubaiju, uprkos stagnaciji i padu cena nekretnina.

Alabar je nedavno najavio da Emar ima "banku zemlje" od čak 235 miliona kvadratnih metara, dovoljno da se razvija ud ekadama koje dolaze.

Alabar je prvi čovek "Igl hilsa" i investitor projekta "Beograd na vodi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: