Viz er - izaberite mesto u avionu

Lou kost avio-kompanija Viz er uvešće od maja ove godine automatsko dodeljivanje sedišta, koja će uz doplatu moći da se zamene.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

09:13

Default images
Foto: Wizzair

Takav način odabira sedišta počeće da važi za sve letove te avio-kompanije od 19. maja, odnosno biće uvedeno u proces rezervacije od 8. aprila.

Viz er će putnicima koji putuju zajedno i koji se nalaze na istoj rezervaciji dodeljivati susedna sedišta kad god je to moguće, navodi se u saopštenju tog prevoznika.

Putnici mogu promeniti svoja sedišta i izabrati željeno sedište uz doplatu u bilo koje vreme najkasnije do tri sata pred planirano poletanje. Doplate iznose od jedan do 23 evra i njihova visina će zavisiti od tražnje.

Željena sedišta poput onih u prvom redu koja omogućavaju brzo iskrcavanje ili onih sa dodatnim prostorom za noge se mogu rezervisati uz višu nadoknadu u skladu sa njihovom raspoloživšću.

Putnicima sa kartama kupljenim pre 8. aprila, a za letove na kojima će se primenjivati novo pravilo, sedišta će biti dodeljena prilikom prijave za let (check-in), dok će putnici koji su rezervisali sedišta sa dodatnim prostorom za noge ili sedišta u prednjem delu aviona biti u mogućnosti da izaberu sedište po svojoj želji bez dodatnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: