Avio tragedija ne ruši "loukostere"

Avionska tragedija u kojoj je kopilot Džermanvingsa u smrt odveo 150 ljudi, neće uticati na imidž loukostera koji lete u Evropi.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

13:59

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Ova nesreća poljuljala je poverenje u kompanije širom sveta, nakon što je istraga pokazala da je kopilot namerno izazvao nesreću.

“Ova nesreća tiče se svih aviokompanija. Ona je stvar cele industrije avio prevoznika”, smatra izvršna direktorka kompanije Izidžet Kerolin MekKol.

Niskobudžetne aviokompanije imaju reputaciju da najmanje plaćaju svoje pilote, a samim tim su im najfleksibilniji radni uslovi kao i kriterijumi prilikom zapošljavanja, piše Rojters.

Nakon ove nesreće otvorilo se pitanje, koliko to utiče na bezbednost korisnika avio letova.

Međutim, MekKol smatra da bezbednost nije stvar plate, već kulture aviokompanija.

“Smatram da bezbednost nema ništa sa platom. Niko ne treba da sumnja da je bezbednost prvi prioritet aviokompanija. Mislim da to proističe iz naše kulture”, kaže izvršna direktorka Kerolin MekKol.

Bezbednost je potpuno vezana za kulturu aviokompanije, profesionalizam ljudi koji se u njoj zapošljavaju i kako ta bezbednosna kultura prožima aviokompaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: