Biznismeni čuvaju leđa Kameronu

Oko 100 britanskih privrednika javno je podržalo konzervativnu vladu predvođenu premijerom Dejvidom Kameronom.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2015.

12:51

Default images
Foto: Tanjug AP

Oni su upozorili da bi promena ekonomskog kursa i potencijalni dolazak laburističke vlade mogao ugroziti oporavak Britanije, čija je privreda vredna 2,8 biliona dolara.

U pismu objavljenom na prvoj stranici britanskog lista "Dejli telegraf", pod naslovom "100 privrednika: Laburisti prete privredi Britanije", direktori kompanija poručuju da je smanjenje korporativnog poreza koje je preduzela aktuelna konzervativna vlada pokazatelj da je Britanija otvorena za poslovanje, prenosi Rojters.

"Verujemo da je vlada na čelu sa konzervativcima bila dobra za sektor biznisa i da je vodila politike koje su podržavale investicije i otvaranje radnih mesta", navodi se u otvorenom pismu preduzetnika.

"Verujemo da će promena kursa ugroziti mnoga radna mesta i odvratiti investicije. To će poslati negativnu poruku o Britaniji i dovesti u rizik oporavak", piše dalje u pismu.

Među potpisnicima pisma su izvršni direktor naftne kompanije Britiš petroleum (BP) Bob Dadli, zatim predsednik grupacije Arkadija, matične kompanije Topšopa Filip Grin, preduzetnik Luk DŽonson i odlazeći direktor osiguravajuće kuće Prudenšala, Tidjen Tijam, koji bi trebalo da postane izvršni direktor Kredi Suisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: