Bafet: Odlazak Grka i ne bi bio loš

Eventualni izlazak Grčke iz evrozone uopšte ne mora da bude loša stvar po zajedničku evropsku valutu, ocenjuje milijarder Voren Bafet.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

12:40

Default images
Foto: Beta/AP

Nije nikad rečeno da evrozona mora da ima uvek isti broj članica, ali je ključno da ona ima adekvatno upravljanje, koje će poštovati postojeća pravila, ukazao je jedan od najbogatijih ljudi na svetu u intervjuu za CNBC.

Prema njegovim rečima, podrazumeva se da zemlje članice evrozone vremenom usklade i imaju kompatibilne zakone o radu, fiskalne deficite, kao i ostale ključne elemente ekonomske politike, kako se ne bi desilo da neki od učesnika “ne igraju igru“ po pravilima.

“Evro nije mrtav, uprkos krizi u Evropi, iako se od samog uvođenja evropska moneta suočavala sa strukturnim problemima“, rekao je Bafet.

Bafet je dodao i da Nemci neće zauvek finansirati Grke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

13 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: