Grčka se "razvodi" od kreditora

Grčka vlada je spremna da se raziđe sa međunarodnim kreditorima, ako aktuelni pregovori o paketu pomoći Grčkoj ne budu išli dobro, rekao je Euklid Cakalotos.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.03.2015.

16:32

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Grčki građani su razumeli da podržavamo radni narod, podržavamo ljude koji su izgubili mnogo toga u prethodnoj situaciji, i da smo, ako stvari ne budu išle dobro, spremni na razlaz", izjavio je zamenik grčkog ministra za međunarodne ekonomske poslove za privatnu grčku televiziju "Star TV".

Prema njegovim rečima, vlada u Atini je namerno bila nejasna u pogledu svojih namera sa partnerima, pošto je to bio deo njene pregovaračke taktike.

Kako je naveo Frans pres, Grčkoj je očajnički potrebna poslednja tranša od oko sedam milijardi evra iz paketa pomoći ukupne vrednosti do 240 milijardi evra, ali zvanični Brisel odbija isplatu te rate sve dok zvanična Atina ne dostavi novi paket reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: