I direktor Epla deli svoje milione

Izvršni direktor Epla Tim Kuk najavio je da će donirati svoje bogatstvo dobrotvornim organizacijama.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik

Petak, 27.03.2015.

10:40

Default images
Foto: Beta/AP

Kuk će se tako pridružio rastućem spisku bogataša koji daruju svoju imovinu za života ili posle smrti.

Fortune magazin citirao je direktora te najveće svetske tehnološke korporacije da planira da donira svoje bogatsvo, koje se procenjuje na 785 miliona dolara, dobrotvornim organizacijama nakon što svom 10-godišnjem nećaku plati obrazovanje.

"Želim da budem kamenčić u vodi koji će stvoriti talase promena", izjavio je Kuk za taj časopis.

Fortune procenjuje da je neto vrednost imovine Kuka, samo na osnovu njegovog portfelja akcija Epla, oko 120 miliona dolara, dok drži i deonice kojima još ne može slobodno raspolagati, vredne 665 miliona dolara.

Takva najava 54-godišnjeg Kuka samo je jedan u nizu primer česte filantropije najbogatijih ljudi.

Milijarder i finansijer Voren Bafet ohrabruje vrlo bogate ljude da doniraju bar polovinu svog bogatstava kroz "Giving Pledge", inicijativu putem koje članovi obećavaju da će najmanje polovinu svog bogatstva donirati za života ili posle smrti, a kojoj su se već pridružili Bil Gejts iz Majkrosofta, Mark Zukerberg iz Fejsbuka i Lari Elison iz Oraklea.

Iako se Kukova darežljivost ne može meriti s onom Gejtsa ili Zakerberga, koji imaju imovinu vrednu milijarde dolara, izvršni direktor Epla izjavio je za Fortune kako se nada da on bude taj koji učiniti promenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: