Svi hrle u Kinu, Adidas stiže kući

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas predstavio je plan poslovnog zaokreta kojim se predviđa vraćanje proizvodnje u Evropu iz Azije.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.03.2015.

09:02

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Vratićemo proizvodnju tamo gde su ključna tržišta", izjavio je izvršni direktor Adidasa, Herbert Hajner, prenmosi BBC.

Adidas očekuje da će mu ovakva izmena poslovanja pomoći u tome da novi proizvodi postanu brže dostupni, kao i da će povećati neto profit kompanije za 15 odsto godišnje do 2020. godine.

Nemačka kompanija je, takođe, saopštila da testira automatizovane proizvodne jedinice koje će ubrzati proces proizvodnje i omogućiti kupcima da personalizuju svoje kupovine. Ovaj plan, međutim, nije ostavio veliki utisak na investitore, javlja britanski servis.

Adidas nastoji da zadobije udeo na tržištu i oporavi se od neuspeha prethodnog poslovnog plana, koji nije pomogao kompaniji u ostvarenju ciljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: