Garsonjera u Monaku milion dolara

Najskuplji luksuzni stambeni prostor na svetu je u Monaku, dok u Njujorku cene takvih stanova najbrže rastu.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 14.03.2015.

12:18

Default images
Foto: Freeimages.com

Za milion dolara u Monaku možete kupiti samo 17 kvadratnih metara stambene raskoši, u Hong Kongu 20 a u Londonu 21 kvadrat.

U Njujorku se za milion dolara može pazariti u proseku 34 kvadratnih metara ekstravagantnog stambenog prostora, a u Singapuru, Ženevi i Sidneju po 39 kvadrata.

Prema godišnjem izveštaju konsultanske kuće Najt Frank, koja plasira informacije o načinu života ultra bogataša, za milion dolara u Šangaju se u proseku može kupiti 48 kvadratnih metara luksuzne nekretnine stana, u Parizu 50, a u Los Anđelesu 57 kvadrata.

Njujork se u poslednjem izveštaju navodi kao grad u kom cene nekretnina rastu najbržim tempom, 18,2 odsto godišnje.

Na drugom mestu po tempu poskupljenja nekretnina namenjenih ultra bogatima je američki grad u Koloradu, Aspen, sa 16 odsto a slede Bali i Istanbul, gde cene luksuznih stanova godišnje rastu 15 odsto.

Abu Dabi je na petom mestu sa 14,7 odsto, San Francisko na šestom sa 14,3 odsto.

Na sedmom mestu je Dablin sa prosečnim godišnjim poskupljenjem deluks nekretnina od 13,4 odsto, zatim Kejptaun i prestonica Omana, Maskat, sa po 13,2 procenta, dok se na devetom mestu našao Los Anđeles sa 13 i na desetom Okland sa 12,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: