Uvoz Rusije opao više od trećine

Ruski uvoz opao je ove godine za više od trećine, dok se zemlja bori sa niskom vrednošću rublje i prognoziranom recesijom, saopštila je carinska služba.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 06.03.2015.

17:04

Default images
Foto: Thinkstock.com

Carinska služba je navela da je vrednost uvoza januara i februara bila 28,98 milijardi dolara, što je manje za 36,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U to nije uključen uvoz iz Zajednice nezavisnih država, koja pokriva većinu bivših sovjetskih republika, s kojima se trgovina posebno obračunava i za koje podaci za februar još nisu dostupni.

Uvoz je za ruske pojedince i kompanije postao skuplji, jer je rublja od početka 2014. izgubila skoro polovinu svoje vrednosti u odnosu na dolar, zbog niske cene nafte i političkih turbulencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: