Slab evro za sada pomaže Nemcima

Industrijska proizvodnja u Nemačkoj u januaru je porasla 0,6 odsto, peti mesec zaredom, zahvaljujući jačanju građevinske aktivnosti.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 06.03.2015.

10:49

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je saopštila nemačka federalna kancelarija za statistiku, industrijska proizvodnja u decembru porasla je jedan odsto, što su revidirani podaci u odnosu na prvobitno saopšteni rast industrijske proizvodnje od 0,1 odsto, prenosi agencija AP.

Aktivnost u građevinskom sektoru porasla je u januaru pet odsto, dok je proizvodnja investicione robe, poput industrijskih mašina, skočila 0,5 odsto.

Privreda Nemačke, najveća u Evropi, u dobroj je formi zahvaljujući snažnoj domaćoj tražnji i slabijem evru koji bi trebalo da pomogne izvoznicima, ocenjuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: