Adidas zatvara 200 prodavnica u RUS

Nemački proizvođač sportske opreme zatvoriće ove godine oko 200 prodavnica u Rusiji, ali u isto vreme planira da otvori 100 novih.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

16:57

Default images
Foto: Thinkstock.com

Šef pres službe kompanije Nikolaj Petrosjan je plan za zatvaranje prodavnica nazvao "prirodnim procesom selekcije". One prodavnice koji ne zadovoljavaju po ostvarenim prihodima ili po poseti kupaca, se zatvaraju, objasnio je on.

Adidas u novootvorenim prodavnicama planira da pređe na nove koncepcije - "home court" (domaći teren) gde će se na velikom prostoru prodavati sportska oprema i "neighborhood" (komšiluk), sa svakodnevnom odećom i obućom.

Nemački industrijski koncern Adidas, osnovan je 1948. godine i specijalizovan je za proizvodnju sportske obuće, odeće i opreme. Koncern ima osam preduzeća u Nemačkoj i više od 25 zavisnih preduzeća u drugim zemljama. U Rusiji kompanija ima oko 800 prodavnica. Plasira proizvode pod brendovima "adidas", "ribok", "rokport" i druge.

Prema podacima samog Adidasa, kompanija je najveći trgovac sportskom opremom u Rusiji, sa tržišnim udelom od 60 odsto, navodi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: