Mi ne znamo - Nemci znaju s parama

Nemačka je saopštila da će postojeći plan javnih investicija vredan 10 milijardi evra uvećati za još pet milijardi.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

09:41

Default images
Foto: Thinkstock

Nemačka je to saopštila u vreme kada zvaničnom Berlinu stižu brojni apeli partnera iz evrozone da učini više za privredu monetarne unije.

Nakon što je prošle godine zabeležen prvi uravnotežen budžet od 1969, nemačko Ministarsto finansija poručilo je da će u naredne tri godine uvećati investicije za pet milijardi evra kao vid pomoći manjim i većim gradovima koji se bore sa nestašicom sredstava, prenosi agencija Frans pres.

Ministarstvo insistira da sporazum o povećanju ulaganja, kog su postigli ministar finansija Volfgang Šojble i ministar ekonomije Zigmar Gabrijel, neće dovesti do budžetskog deficita.

Nemačka kao rešenje za budžetske probleme u zemljama evrozone propagira mere stroge štednje, a kancelarka Angela Merkel često ukazuje na to da Berlin pruža drugim zemljama primer budžetske discipline.

Dodatne investicije tek treba da izglasa nemačka vlada 18. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: