Epl će vredeti bilion dolara

Eksperimentisanje Epla sa razvojem automobilske tehnologije moglo bi doprineti rastu vrednosti kompanije sa sadašnjih 750 milijardi na čak jedan bilion dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

17:14

Default images
Foto: Beta/AP

S tim u vezi, "Morgan Stenli" banka je i povisila ciljanu cenu akcija Epla za 30 dolara po akciji, jer u prethodnoj analizi nije uzeta u obzir razvojna šansa sa automobilskom tehnologijom, kažu stručnjaci brokerske kuće Prudens Kepital.

Mada Epl još nije zvanično potvrdio da planira da razvije sopstveni automobil, prema nekim informacijama uveliko zapošljava auto eksperte, uključujući bivše radnike iz Tesla motorsa. Prema tim izveštajima, Epl je razvio i tajni tim stručnjaka koji rade na investiciji u auto tehnologiju.

Sistem Car Play, baziran na iOS operativnom sistemu, koji povezuje aplikacije sa Iphone telefona na tačskrin panelu u vozilima već je ubačen u nekoliko modela automobila ove godine, pa zbog toga analitičari iz "Morgan Stenlija" smatraju prirodnim da se te inovacije prošire na ostatak enterijera, posebno u tehnologiji novih vozila bez vozača.

Trenutno Epl, sa 39,5 milijardi dolara, predstavlja kompaniju sa najvišom neto dobiti na svetu, podsećaju iz Prudensa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: