Neograničena pomoć EBRD Grčkoj

Akcionari Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) jednoglasno su danas izglasali početak primene investicionog programa za Grčku tokom narednih pet godina.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

13:06

Default images
Foto: Beta

Prema rečima predsednika EBRD-a, Sume Čakrabartija, neće postojati limit za vrednost ulaganja te institucije u Grčkoj.

"Neće biti ograničenja", kazao je Čakrabarti, a vrednost investicija zavisiće od predloženih projekata.

Dodao je da bi stručnjaci banke trebalo da počnu pregovore sa grčkim vlastima o potencijalnim projektima.

Prethodna grčka vlada je krajem prošle godine podnela zahtev da postane "zemlja delovanja" ERBD-a, s ciljem da je ta finansijska institucija odabere za svoja ulaganja. Taj proces odložen zbog neizvesnosti uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Grčkoj, koji su održani u januaru ove godine.

"Prošlonedeljno četvoromesečno produženje programa pomoći Grčkoj ponovo je vratilo na snagu taj proces, pa su akcionari EBRD-a (64 zemlje plus Evropska unija i Evropska investiciona banka) jednoglasno izglasali taj predlog", izjavio je Čakrabarti, i dodao da bi kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Grčkoj moglo početi veoma brzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: