Bafet: Daću proviziju, sredite mi

Američki investitor i multimilijarder Voren Bafet sprema se za niz akvizicija u najvećoj evropskoj privredi, prenose svetski mediji.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

15:12

Default images
Foto: Beta/AP

Bafetova kompanija Berkšir Hatavej nedavno je ugovorila kupovinu manjeg nemačkog maloprodajnog lanca.

U razgovoru za nemački list Handelsblat, Bafet je rekao da mu se nemačke kompanije sviđaju zbog regulatorne i pravne zaštite, kao i zbog globalne prisutnosti manjih kompanija kao što je Detlev Louis koji prodaje motore, a kojeg je Bufetova kompanija kupila za nešto više od 400 miliona evra.

"Zainteresovani za dalju kupovinu nemačkih kompanija. Nemačka je veliko tržište - mnogo ljudi, velika kupovna moć, a Nemci su i veliki radnici", kazao je u razgovoru za nemački list.

Bafet je spreman da plati u kešu za dobru nemačku kompaniju, a dodaje i da je slabljenje evra jedan od razloga zbog kojeg je odlučio da investira u Nemačku.

“Slabiji evro svakako je dobra prilika za akvizicije. Ipak, kurs te valute nije naš glavni interes. Mi samo želimo još dobrih kompanija u Nemačkoj – to je cilj”, poručio je Bafet.

Odgovorajući na pitanje da li je tačno da je njegov holding zainteresovan i za kupovinu proizvođača slatkiša Haribo, Bafet je rekao da glasine nekada nisu realne.

“Nekada se pročuju glasine da želim nešto da kupim, iako to nije istina. Ali, ako mi možete dogovoriti neku transakciju – platiću vam proviziju”, našalio se Bafet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: