Šta plaši ulagače?

Predsednik EIB, Verner Hojer, kaže da su investitori obeshrabreni da ulažu u evropske infrastrukturne projekte zbog birokratije i manjka budžetskih reformi.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

10:15

Default images
Foto: Freeimages.com

"Kada pitam potencijalne investitore šta je to što ih plaši, oni kažu propisi i birokratija", izjavio je Hojer, a prenosi američka agencija AP.

Prema Hojerovim rečima, EIB će obezbediti osnivački kapital za novi investicioni fond Evropske unije "težak" 315 milijardi evra, iz kog će se odobravati krediti za rizičnije strateške projekte, poput energetskih mreža i širokopojasnog interneta.

Hojer, međutim, tvrdi da osnivački kapital EIB-a neće biti dovoljan ako planovi "ne budu praćeni ambicioznim procesom reformi", prvenstveno budžetskim reformama u Evropskoj uniji i njenim državama članicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: