Meso iz Irana stiže u Rusiju

Isporuke jaja i sirovog mesa iz Irana u Rusiju mogu početi najranije u aprilu, kaže iz Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor, Sergej Dankvert.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.02.2015.

15:52

Default images
Foto: Tanjug

Ove nedelje inspektori te službe otputovali su da provere iranska preduzeća za proizvodnju mlečnih i živinskih proizvoda, koja su zainteresovana za isporuku na rusko tržište, prenele su Ria novosti.

Iran je spreman da snabdeva Rusiju širokim asortimanom proizvoda biljnog i životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode - sir, meso, jaja i med.

"Kada otkrivamo potencijalne mogućnosti, s obzirom na složenu situaciju, potrebno je neko vreme da se uspostave veze. Smatram da je za to, uz visoku efikasnost, potrebno oko mesec dana", kazao je Dankvert.

Prema njegovim rečima, tako blisku saradnju s Iranom Rusija još nije imala. Odande je uvozila luk, kupus, krompir i drugo povrće. Prema podacima carinske službe, u 2013. godini iz Irana u Rusiju je uvezeno proizvoda u vrednosti 84,9 miliona dolara, podseća agencija Ria novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: