Nemci ipak rekli "da" Grcima

Nemački parlament je većinom glasao za odobrenje četvoromesečnog produženja programa finansijske pomoći Grčkoj.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

11:45

Default images
Foto: Beta, AP

Za pomoć Atini glasalo je 542 poslanika, dok je protiv bilo 32.

Glasanje u nemačkom parlamentu bila je poslednja velika prepreka koju je trebalo preskočiti za konačno odobrenje četvoromesečnog programa finansijske pomoći za Grčku.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je na sednici Bundestaga rekao da u slučaju Grčke nije reč o novoj pomoći, već o dodatnom vremenu.

Šojble je apelovao na evropsko jedinstvo. "Ne radi se o novoj pomoći, niti o bilo kakvim promenama, već o dodatnom vremenu da bi se taj program uspešno okončao", rekao je Šojble pred poslanicima Bundestaga, objašnjavajući zašto bi trebalo da glasaju za četvoromesečni produžetak pomoći koji, sudeći prema anketama, većina Nemaca odbija.

"Grčka još nije nikoga našla ko bi joj pozajmio novac, pošto joj se ne veruje. Dakle, mi smo rekli, mi ćemo pomoći Grčkoj", rekao je Šojble i dodao da to nije "komplikovana stvar" i da čovek mora samo da shvati sadržaj - a to je da se Grčka dovede u stanje da njeno finansijsko tržište ponovo stekne poverenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: