"Selfi za 'ne' pohlepnim Grcima"

Nemačka je jedina članica EU koja se otvoreno protivi bilo kakvom popuštanju Grčkoj, a u kampanju se uključio tabloid "Bild", koji je pozvao čitaoce da kažu ne.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

10:58

Default images
Foto: Thinkstock

List je preko cele druge strane postavio tekst sa naslovom "Ne dodatnoj milijardi pohlepnim Grcima", u kom je reč "ne" ispisana ogromnim slovima i uz koji stoji poziv čitaocima da slikaju selfi sa tom stranicom i pošalju redakciji.

Istovremeno, Rojters javlja da je ministar finansija Volfgang Šojble rekao parlamentarcima iz stranke CDU da Nemačka lako može da poništi odluku o produžavanju pomoći Grčkoj, ako Atina ne ispuni sve što je obećala.

"Šojble je na jutarnjem sastanku poslanicima iz redova konzervativaca rekao da poslednje izjave grčkog ministra finansija 'do krajnjih granica istežu evropsku solidarnost' zbog čega je moguće poništavanje produženja pomoći ukoliko Grci ne ispune sva očekivanja", navodi agencija.

Šojble, koji prilično otvoreno iskazuje netrpeljivost prema grčkom kolegi Janisu Varufakisu, sastao sa se poslanicima bloka kancelarke Angele Merkel u sklopu priprema za glasanje o odobravanju produžetka pomoći Grčkoj.

Nemački ministar finansija Varufakisu zamera što je u poslednjim intervjuima ponovo govorio o otpisu dela duga Grčkoj i tako "bacio senku sumnje na želju i mogućnost Grčke da plati ono što duguje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: