Šest kvadrata u Parizu – 76.000 EUR

"Stan" u centru Pariza od 6,2 kvadratnih metara prodaje se po ceni od 76.000 evra.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

13:04

Default images
Foto: Thinkstock

Ova minijaturna stambena jedinica, pretvorena u garsonjeru, ima tuš i zajednički toalet u potkrovlju i nalazi se u IX pariškom arodondismanu, prenosi list Figaro.

Budući vlasnik neće moći da izdaje ovaj prostor, jer je po francuskom zakonu zabranjeno da se kao stambena jedinica za stalni boravak rentira prostor manji od devet kvadrata, ili za privremeni smeštaj prostor ispod sedam kvadratnih metara.

Obično se tako mali prostori kupuju da bi se izdavali, i vlasnici često krše zakon.

Nedavno je list Figaro pisao o stanaru koji je 15 godina iznajmljivao sobu na mansardi u Parizu od četiri kvadratna metra po ceni od 300 evra mesečno, što je protivzakonito, a takvih primera je u francuskoj prestonici mnogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: