Epl jedini zarađuje od smartfona

Američki informatički gigant Epl je u četvrtom kvartalu 2014. "uzeo" rekordnih 93 odsto ukupnog profita industrije smartfona u svetu, piše Biznis insajder.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.02.2015.

17:50

Default images
Foto: Beta/AP

Biznis insajder se poziva na podatke analitičara kompanije Kanakord dženuiti, Majkla Voklija, koji svaki mesec prati profite firmi iz tog sektora.

Epl je tako skoro jedina firma koja danas zarađuje od smartfona.

Američki gigant je prodao u poslednjem tromesečju 74,5 miliona komada smartfona "ajfon", ostvarivši profit između 12,6 i 13,5 milijardi dolara.

"Epl je oduvek bio lider, ali je nedavno izgledalo da će ga Samsung stići. Sada to, ipak, izgleda daleko. Epl je danas daleko ispred svih", piše Biznis insajder.

Udeo Samsunga u ukupnom profitu industrije smartfona iznosi devet odsto, i na najnižem je nivou od 2008. godine. Pored toga, Samsung će se na tržištu suočiti sa novim Eplovim smartfonima, modelima "ajfon 6" i "ajfon 6 plus", oba opremljena velikim ekranom.

Ostali konkurenti, poput Nokije, Blekberija, Lenovo-Motorole posluju bez zarade ili čak sa gubitkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: