Tehnološki mrak na Krimu

Najveća američka internet prodavnica Amazon upozorila je klijente na Krimu da uklone naloge do 13. februara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.02.2015.

14:43

Default images
Foto: Freeimages

U dopisu poslatom korisnicima navodi se da ako nalozi ne budu zatvoreni dobrovoljno, kompanija će ih ukloniti prinudno.

"Vaš nalog AWS (Amazon Web Services) je registrovan na adresi u regionu Krima. Zbog ekonomskih sankcija koje su nedavno uvele SAD, a koje zabranjuju izvoz ili pružanje usluga na Krimu, dužni ste da uklonite sve resurse iz AWS i zatvorite svoj račun AWS do 12 časova po pacifičkom vremenu u petak, 13. februara 2015. godine", navodi se u dopisu kompanije u koji je agencija Tas imala uvid.

Od početka februara Gugl je takođe ograničio pružanje svojih usluga za stanovnike Krima. Konkretno, mnogi korisnici sada nemaju mogućnost da ažuriraju programe iz prodavnice aplikacija. Pri tome, ranije instalirane programe, poštu i druge guglove internet servise korisnici na Krimu ipak mogu da koriste bez ograničenja.

Krajem januara onlajn platforma Ibej (eBay) saopštila je da nije u mogućnosti da organizuje potpun rad servisa na Krimu.

Pej pal (PayPal) koji posluje u sastavu Ibeja, 23. januara je najavila da prekida opsluživanje klijenata koji žive na Krimu.

Dva dana ranije rusko predstavništvo Epla (Apple) je počelo da obaveštava partnere o zabrani prodaje svojih uređaja na teritoriji Krima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: