Fijasko Džejmija Olivera u Turskoj

Najpoznatiji svetski kuvar Džejmi Oliver doživeo je fijasko u Turskoj, pošto mu je bankrotirao restoran.

Svet

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

12:41

Default images

Foto:Matty Rin/flickr.com Restoran je propao 14 meseci nakon spektakularnog otvaranja u luksuznom tržnom centru Zorlu u Istanbulu.

Restoran, na čijoj terasi može da se smesti 200 gostiju, pao je u finansijske teškoće zbog nižih cena i malog interesovanja.

Portparol lanca restorana Peter Beri tvrdi da, uprkos bankrotu, restoran neće biti zatvoren.

"Jamie’S Italian u Istanbulu posluje dobro, ali trenutno je u pregovorima oko poslovanja i standardna procedura nalaže da se traži zaštita suda od poverilaca dok pregovori traju“, rekao je Beri.

Turski ekonomista Ozgur Altug tvrdi da gotovo svim drugim restoranima ide dobro i da to nema veze s ekonomijom.

"Turci jedu u restoranima, pa čak i kada su teška vremena“, rekao je Altug.

Lanac restorana “Jamie’s Italian“ počeo je brzo da se širi od osnivanja u Oksfordu 2008. godine i sada ih ima više od 30 širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: