Varufakis menja plan, ide u Pariz

Grčki ministar finansija Janis Varufakis pomerio je za danas svoj planirani put u Pariz, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

12:21

Default images
Foto: Tanjug/AP

"Ministar će otputovati u Pariz u subotu umesto u ponedeljak", rekao je portparol grčkog ministarstva za AFP i dodao da se očekuje da će Varufakis u nedelju imati sastanke sa francuskim zvaničnicima.

Varufakis, ekonomista koji se protivi merama štednje, trebalo je da se sastane sa francuskim kolegom Mišelom Sapinom i ministrom ekonomije Emanuelom Makronom u ponedeljak popodne.

Nova grčka vlada premijera Aleksisa Ciprasa izabrana je u nedelju na obećanju da će preispitati nepopularni dogovor o zajmu Grčke sa njenim međunarodnim kreditorima Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom i izbrisati polovinu duga zemlje.

Cipras će takođe posetiti Francusku i Italiju naredne sedmice u nastojanju da obezbedi podršku za svoju politiku.

Nemačka je već isključila mogućnost otpisivanja dela duga Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: