Skaj na tržištu mobilne telefonije

Televizija Skaj, za koju se plaća pretplata u Velikoj Britaniji, planira da 2016. godine napravi prodor u oblasti mobilne telefonije.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

14:41

Default images

Skaj planira sporazumom sa španskom Telefonikom, vlasnikom operatera O2, što bi dovelo do stvaranja moćnog aktera na britanskom tržištu telekomunikacija koje je u restrukturiranju.

Skaj, koji je brzo zauzeo drugo mesto u Velikoj Britaniji u obezbeđenju interneta velike brzine za pojedince po ulasku na to tržište pre sedam godina, iznajmljivaće Telefonokinu bežičnu mrežu u Britaniji, koja će omogućiti satelitskom emiteru da prvi put ponudi svojim pretplatnicima audio-komunikaciju i razmenu podataka, preneo je danas Rojters.

Finansijski detalji o transakciji nisu objavljeni.

Sporazum između Skaja i Telefonike mogao bi da predstavlja lošu vest za telekomunikacionog operatera Vodafon, koji je do sada smatran privilegovanim partnerom Skaja, koji je klijentima omogućavao linkove ka određenim sadržajima te britanske tv kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: