Fič:Moguć dogovor Grčke i kreditora

Američka bonitetna agencija Fič poručila je da je dogovor između nove levičarske vlade u Atini i međunarodnih kreditora još uvek moguć.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

13:55

Default images
Foto: Freeimages.com

Agencija je takođe upozorila da dugotrajni pregovori predstavljaju "visok rizik" po krhku privredu Grčke.

U saopštenju Fiča se navodi da obe strane poseduju "snažnu volju" za postizanjem dogovora koji bi doneo oslabađanje preostalog novca iz međunarodnog paketa pomoći Grčkoj od 240 milijardi evra, uprkos obećanju vlade novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da se neće držati nekih od ključnih obaveza dogovorenih sa kreditorima, prenosi agencija AP.

Cipras bi trebalo da se danas u Atini sastane sa predsednikom Evrogrupe, Jerunom Dajselblumom, posle upozorenja evropskih zvaničnika da Grčka mora ostati pri obećanim reformama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: