Most do Krima gradi Putinov drug

Ruska vlada angažovala je kompaniju dugogodišnjeg saradnika predsednika Vladimira Putina za izgradnju mosta s Krimom u vrednosti od tri milijarde dolara.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 30.01.2015.

13:06

Default images

U danas objavljenom saopštenju, ruska vlada navodi da će kompaniji u vlasništvu Arkadija Rotenberga biti dodelejni radovi na izgradnji mosta preko Kerčkog prolaza koji bi povezao Rusiju s Krimom, koji je Moskva proletos anektirala.

Troškovi izgradnje ne mogu biti preko 212 milijardi rubalja (tri milijarde dolara) i most mora biti gotov do decembra 2018. godine. Ugovor je dodeljen Rotenbergovoj kompaniji bez tendera.

Rotenberg je Putinov prijatelj iz detinjstva i dugogdišnji džudo partner, a nalazi se među osobama kojima su SAD i EU uvele sankcije zbog angažovanja Rusije u Ukrajini. Foto:Fr Maxim Massaliti/ Flickr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: