EK: Cipras da se drži reformi

Potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen pozvao je novu grčku vladu da se drži reformi na koje se Atina obavezala u okviru programa finansijske pomoći.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 30.01.2015.

11:35

Default images
Foto: Tanjug

"Očekujemo od Grka da u potpunosti poštuju obaveze koje su obećali da će ispuniti", rekao je Katatinen za nemački radio Dojčlandfunk, dodajući da Komisija mora da se postara da sve članice EU imaju isti tretman i da se dogovori poštuju, prenosi Rojters.

"Nisam rekao da rokovi za ispunjenje obaveza ne treba da budu produženi. Rekao sam samo da, što pre Grčka sprovede reforme, pre će biti stvorena nova radna mesta", naveo je potpredsednik Komisije, dodajući da se nada da će Atina i njeni partneri iz evrozone pronaći kopromis.

Šef evrogrupe Jerun Dajselblum će se danas u Atini sastati sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i ministrom finansija Janisom Varufakisom, sa kojima će razgovarati o uslovima paketa pomoći.

Levičarska partija Siriza odnela je prošlog vikenda pobedu na izborima uz obećanja da će okončati budžetsku štednju nametnutu u zamenu za 240 milijardi evra vredan program pomoći, piše Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: