TV nije isplativ, Tošiba ide iz SAD

Japanski proizvođač elektronike Tošiba najavio je obustavu proizvodnje i prodaju svojih televizora u severnoj Americi.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

11:16

Default images
Foto: Freeimages.com

Kompaniaj planira da se povuče i sa drugih tržišta zbog intenziviranja rata cena u tom tržišnom segmentu.

Japanski proizvođač će u martu dodeliti tajvanskoj grupi Kompal Elektroniks(Compal Electronics-CE) licencu za poslove koji se odnose na televizore u severnoj Americi.

Tošiba će, takođe, započeti razgovore u aprilu na drugim tržištima o prodaji svoje marke u segmentu televizora, preneo je danas Rojters.

Japanski elektronski gigant je saopštio da je uzalud pokušavao da smanji troškove i lansira modele visoke klase sa povoljnijim maržama, ali se suočio sa velikom cenovnom konkurencijom.

Tošiba će, ipak, nastaviti svoju delatnost u sektoru televizora u Japanu, tržištu koje nudi, kako smatra ta firma, mogućnosti za rast zbog povećane tražnje za modelima sa velikim ekranima.

Tošiba je ostvarila za devet meseci u poslovnoj 2014/15. godini (od aprila do decembra 2014.) rast operativnog profita za oko 10 odsto, na 164,8 milijardi jena (1,24 milijarde evra).

Poslovna jedinica za televizore je, međutim, nastavila da beleži gubitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: