Karlsberg zatvara dve ruske fabrike

Ruski proizvođač piva Baltika, koji posluje u sastavu grupe Karlsberg, odlučio je da zatvori svoje fabrike u Čeljabinsku i Krasnojarsku, saopštila je kompanija.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

16:17

Default images
Foto: Freeimages

Odluka je doneta zbog daljeg pada prodaje piva usled složenih makroekonomskih sankcija i neizbalansiranog regulisanja oporezivanja te grane u Rusiji, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Ria novosti.

Prema proceni kompanije, zatvaranjem dve fabrike Baltike bez posla će ostati oko 560 radnika, a ukupna vrednost otpremnina i programa podrške dostići će više od 300 miliona rubalja (3,8 miliona evra). Kapaciteti za prozvodnju piva u Rusiji time će biti smanjeni 15 odsto.

Preduzeća će biti zatvorena od 30. aprila 2015. godine. Kako je saopštila kompanija, pozivajući se na podatke Ros stata, od 2008. do 2014. godine tržište piva u Rusiji je smanjeno više od 30 odsto.

Pivarska kompanija Baltika je jedan od najvećih proizvođača robe široke potrošnje u Rusiji. Ima 10 fabrika u Rusiji i široki portfolio brendova. Baltika je vodeći izvoznik ruskog piva koji pokriva 67 odsto izvoza piva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: